» » » Tehnici de prezentare a unei cauze în instanța de judecată

Tehnici de prezentare a unei cauze în instanța de judecată


Tehnici-de-prezentare-a-unei-cauze-in-instanta-de-judecata.pdf [1,66 Mb] (cкачиваний: 90)
Tehnici de prezentare a unei cauze în instanța de judecată, îndrumător pentru avocați de daniel LINHARDT
Asociația Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii (ABA ROLI) în Republica Moldova, cu asistență și fonduri oferite de către Biroul de Acordare a Asistenţei în vederea Controlului Drogurilor şi Aplicarea Normelor de Drept din cadrul Departamentului de Stat al SUA și cu sprijinul lui Donald Carroll, director și Radu Foltea, Consultant juridic, Secția Justiție Penală și Aplicarea Legii din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, ajută avocații din Moldova să-și îmbunătățească performanțele, să promoveze echitatea și eficiența procedurilor penale în Republica Moldova și să contribuie la o mai bună reprezentare
juridică a clienților lor.
În acest sens, ABA ROLI Moldova a susținut, în ultimii doi ani, publicarea unei serii de îndrumare și manuale pentru avocați pe diferite domenii de interes. Informațiile incluse în fiecare publicație sunt destinate să ajute avocații să-și exercite atribuțiile profesionale, precum și să-și dezvolte tehnicile și strategiile adoptate în sala de judecată.
În 2013, ABA ROLI a continuat să extindă gama de cursuri de instruire continuă pentru avocații din Republica Moldova. Acest manual cu privire la tehnicile de prezentare a unei cauze în fața instanței de judecată a fost elaborat de Daniel Linhardt, fost procuror federal din SUA, și fostul director regional al ABA ROLI pentru Republica Moldova, fiind destinat avocaților, avocaților stagiari, profesorilor de drept și studenților. În măsura în care a fost posibil, la momentul publicării, s-a ținut cont de legislația și practica Republicii Moldova în materie. Informația din această lucrare a fost editată, adaptată pentru a fi utilizată în Moldova de către echipa ABA ROLI Moldova și tradusă în limba română. Prezentul manual stabilește principiile unui sistem contradictorial și descrie în detaliu particularitățile pledoariei de început și de final, audierea simplă și încrucișată a martorilor, precum si tipurile de obiecții pe care un avocat le poate folosi în timpul unui proces de judecată aplicând principiul contradictorialității.
ABA ROLI Moldova aduce sincere mulțumiri dlui Daniel Linhardt pentru contribuția sa valoroasă de a face acest manual disponibil pentru avocații din Republica Moldova. Sperăm că această lucrare va servi drept o sursă de dezvoltare profesională și va permite avocaților să- și extindă cunoștințele și abilitățile lor de prezentare a unei cauze în fața instanței de judecată.

Înapoi

Copyright © 2013 Cartea Juridică. All rights reserved.

by Roman Tarita / Hosted by KEY

Fatal error: Call to a member function close() on null in /home/cj/public_html/engine/modules/main.php on line 548