» » » Principiile pentru prevenirea delincvenţei juvenile. (Principiile de la Riyadh)

Principiile pentru prevenirea delincvenţei juvenile. (Principiile de la Riyadh)


18_Principiile-Natiunilor-Unite-pentru-prevenirea-delincventei-juvenile-Principiile-de-la-Riyadh-1990.doc [35,5 Kb] (cкачиваний: 21)
Având în vedere Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Pactul Internaţional privind drepturile sociale şi culturale şi Pactul Internaţional cu privire la Drepturile Politice şi Civile, ca şi alte instrumente internaţionale care au de-a face cu bunăstarea persoanelor tinere, inclusiv standardele stabilite în Organizaţia Internaţională a Muncii.
Luând în considerare Declaraţia Drepturilor Omului, Convenţia Drepturilor Copilului şi Regulile Standardului Minim ale Naţiunilor Unite pentru Administrarea justiţiei copiilor (Regulile de la Beijing).
Reamintind de rezoluţia 40/33 din 29 noiembrie 1983, în care Adunarea Generală a adoptat Regulile Standardului Minim ale Naţiunilor Unite despre Prevenirea Crimei şi Tratamentul Infractorilor.
Reamintind de asemenea că Adunarea Generală în rezoluţia sa 40/35 din 29 noiembrie a cerut pentru ca dezvoltarea standardelor pentru prevenirea delincvenţei juvenile prin care Statele Membre vor sprijini formularea şi implementarea programelor şi politicilor specializate, asistenţa accentuată, grija şi implicarea comunităţii. Şi a cerut şi Consiliului Economic şi Social să raporteze la al VIII-lea Congres al Naţiunilor Unite de Prevenire a Criminalităţii şi Tratamentului infractorilor progresul şi respectul pe care le-au dobândit standardele pentru revizuire şi acţiune.
Reamintind din nou că, Consiliul Economic şi Social în Rezoluţia 1986 din 10 mai 1986 a cerut Congresului nr. 8 să considere standardele pentru prevenirea delincvenţei juvenile ca o expunere pentru adoptare.
Recunoscând nevoile pentru dezvoltare naţională, internaţională şi regională ca abordare şi strategie pentru prevenirea delincvenţei juvenile.
Afîrmând că orice copil are la bază nevoile drepturilor umane, inclusiv, în particular, accesul la educaţie liberă.

Înapoi

Copyright © 2013 Cartea Juridică. All rights reserved.

by Roman Tarita / Hosted by KEY

Fatal error: Call to a member function close() on null in /home/cj/public_html/engine/modules/main.php on line 548