» » » Convenția Europeană referitoare la statutul juridic al lucrătorului migrant

Convenția Europeană referitoare la statutul juridic al lucrătorului migrant


10_Conv-euro-statutul-juridic-al-lucratorului-migrant_1977.pdf [59,76 Kb] (cкачиваний: 8)
Statele membre ale Consiliului Europei, semnatare ale prezentei Convenții. Considerînd că scopul Consiliului Europei este de a realiza o uniune mai strînsă între membrii săi, în vederea apărării și promovării, în spiritul respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale, a idealurilor și principiilor care sunt patrimoniul lor comun și de a favoriza progresul lor economic și social.
Considerînd că este necesară reglementarea situației juridice a lucrătorilor migranți, cetățeni ai statelor membre ale Consiliului Europei, cu scopul de a le asigura, în măsura în care este posibil, un tratament care să nu fie mai puțin favorabil decît cel care beneficiază lucrătorii, cetățenii ai statului de primire, pentru toate aspectele legate de condițiile de viață și de muncă.
Hotărîte să faciliteze promovarea socială și bunăstarea lucrătorilor migranți și a membrilor familiilor acestora.Afirmînd că drepturile și prerogativele pe care le acordă reciproc propriilor cetățeni sunt recunoscute ca urmare a strînsei asocieri ce unește, prin Statut, statele membre ale Consiliului Europei, au convenit asupra Convenția Europeană referitoare la statutul juridic al lucrătorului migrant.

Înapoi

Copyright © 2013 Cartea Juridică. All rights reserved.

by Roman Tarita / Hosted by KEY

Fatal error: Call to a member function close() on null in /home/cj/public_html/engine/modules/main.php on line 548